По неочакван начин Челси се оказа в ситуация, в която трябва да възстановява репутацията си в Китай след публикациите в социалните медии на своя футболист Кенеди.

Бразилското крило бе част от състава на "сините" за лагера в Китай, но вместо да се изяви на футболния терен, набра гняв отвсякъде със странните си коментари в Instagram, заради които от Челси трябваше да излизат с официално извинение, което дори бе преведено на китайски, в което се обещава, че Кенеди ще бъде порицан и наказан.

Челси си върна крило

Освен това от Челси отпратиха Кенеди в Англия, където той ще трябва да отговаря пред дисциплинарната комисия на ФА, която ще разследва случая.

Но какво бе прегрешението на Кенеди? Всичко започна в събота преди контролата с Арсенал в Пекин, когато Кенеди пусна две съобщение чрез опцията "Стори", където публикуваното изчезва след 24 часа. Там футболистът първо написа на португалски: "Да го д**аш, Китай", а след това пусна снимка на китайски охранител, който е заспал на стена, а текстът е "събуди се Китай идиот".

Публикациите бързо бяха изтрити, а Кенеди написа извинение, но това определено не бе достатъчно. В мача срещу Арсенал Кенеди бе освиркван, а вестникът на комунистическата партия в страната дори написа, че играчът е унижил Китай.

"Играчът съжалява. Той разбира грешката си. Това е трудна ситуация и за клуба и затова взехме това решение. Той трябва да се прибере у дома", сподели мениджърът Антонио Конте след поражението с 2:3 от Байерн.

С шеметни 30 минути Байерн победи Челси в Сингапур