Младата надежда на английския футбол и Арсенал Джак Уилшър се е изявил като герой в неделя вечерта, въпреки че бе арестуван. Заради неприятен инцидент, свързан със свада и побой, играчът е бил закопчан, но след това освободен, тъй като се оказал очевидец на неприятен инцидент.

Джак Уилшър бе арестуван в ранните часове на неделя, но няма да му бъдат повдигнати обвинения, тъй като той е влязъл в ролята на умиротворител при инцидента.

Младото момиче - Ким, което е било нападнато след късно празненство, е в болница със счупена ръка и изкълчен лакът, а лекарите изразиха съжаление, че тя едва ли вече ще може да използва пълноценно ръката си. Приятелят й - Дан, който също бил с нея, е с подуто око, след като е бил ритан в главата.

Бащата на Ким сподели пред английските медии: „Призовавам всички свидетели да говорят с полицията, за да може човекът, който нарани дъщеря ми, да бъде изправен пред правосъдието.”

Нощта започва много щастливо за момичето, което празнува своя рожден ден с приятели вкъщи. Двойката напуска заведението, което посетили по-късно, а отвън били нападнати от непознати, които не били провокирани с нищо, поне според показанията на Ким и Дан.

От полицията разчитат на видеонаблюдението в близост, което ще докаже какво точно се е случило във въпросната нощ.

Джак Уилшър влезе в игра за Арсенал в последния мач на тима. Той се появи в игра в края на двубоя при победата с 2:1 над Блекбърн. Играчът е и младежки национал на Англия, въпреки че по-рано този месец направи своя дебют и при мъжете в контролата срещу Унгария на „Уембли”.