Нападателят на Мидълсбро Якубу Айегбени хвърли истинска бомба в лагера на тима дни преди началото на сезона във Висшата лига. Нигериецът отнесе молба до ръководството на клуба да бъде продаден.

Снощи президентът на Боро Стив Гибсън отхвърли възможността Якубу да бъде трансфериран в Евертън, които предложиха 10 милиона паунда за него.

Сега обаче в Мидълсбро се страхуват, че това може да повлияе негативно върху изявите на нападател през сезона.

Днес Якубу се срещна с мениджъра Гарет Саутгейт, придружен от своите правни съветници, за да му съобщи, че не се чувства щастлив и иска да напусне клуба. Това се случва по-малко от седмица, след като двамата се видяха на четири очи и обсъдиха „светлото” бъдеще на футболиста.

Източник от Боро твърди: „Това е смехотворно. В един момент Якубу е щастлив, а в следващия вече твърди, че не може да се адаптира и иска да напусне. Но му бе заявено, без уговорки, че няма да напуска и не е за продан.”

Евертън, Ман Сити,Уест Хем и Портсмут отправиха запитване за Якубу през лятото, но след като се раздели с Марк Видука през май, Боро вече не иска да продава, а до тази седмица нито един клуб не бе предложил и исканите 10 милиона паунда.

Саутгейт все пак вече мисли за заместници на Якубу, ако той си тръгне, като до момента е привлякъл Джереми Алиадиер и Тунчай Санли.