Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре призна, че може да прекрати кариерата си в националния отбор на Кот Д'Ивоар, за да се фокусира върху изявите си с екипа на „гражданите“.

28-годишният футболист игра за своята страна във финалния мач от турнира за Купата на африканските нации, който бе спечелен от Замбия след изпълнение на наказателни удари.

„Ще преценя дали да продължа“, каза Туре пред британския вестник „Сънди Мирър“. „Трябва да помисля кое е най-добре за мен, за клуба ми и за моята страна. Обичам да играя за Кот Д'Ивоар, така че това не е лесно решение.“

„Може би ако бяхме спечелили срещу Замбия, нещата щяха да са по-лесни за мен. Разочарованието е голямо, затова искам да премисля всичко на чиста глава“, допълни играчът.

„Турнир за Купата на африканските нации ще се играе и догодина и тъй като загубихме тазгодишния финал, това ще бъде много емоционален период за всички нас.“

„Трябва да реша дали ще продължа да играя за страната си. Ще си отделя време да помисля какво ще правя оттук нататък“, каза още халфът на Манчестър Сити.

„Сити са моят клуб. Дългът ми е към тях, защото съм професионалист, но бях и необходим на Кот Д'Ивоар.“

“Изпълних задълженията си, но не ми хареса да съм далеч от Сити в такъв важен момент от сезона. Наистина исках да играя срещу Манчестър Юнайтед за ФА Къп, но от националния отбор не ме пуснаха”, завърши Туре.