Основният играч на Манчестър Сити Яя Туре сложи край на спекулациите за бъдещето му в клуба. В интерес на истината, те тръгнаха от самия него и от агента му Димитри Селюк. 

Малко след спечелването на титлата в Премиършип, котдивоарецът започна да се оплаква от отношението на ръководството към него и това породи инсинуациите, че ще си тръгне през лятото. 

Туре обаче е обвързан с "гражданите" до 2017 г. и евентуалното му напускане нямаше да е толкова лесно. Затова сега твърди, че с удоволствие ще изпълни ангажиментите си с клуба. 

"Феновете на Манчестър Сити винаги са били добри с мен и са ме карали да се чувствам тук като у дома си. Затова искам да остана и да продължа да изпълнявам задълженията си към клуба."

"Ще остана тук и въобще не ме интересува за спекулациите, касаещи бъдещето ми. За мен е удоволствие да играя тук и през следващия сезон. Искам да съм тук заради феновете и искам да им го кажа специално, защото им го дължа", сподели Яя Туре. 

Агентът му Димитри Селюк също потвърди информациите, че котдивоарецът няма намерение да си тръгва, като така самоопроверга думите си от преди няколко месеца. 

"Искам да кажа, че Яя остава тук. Всички инсинуации, че ще си тръгне, могат да спрат днес. Той няма да ходи никъде и 100% остава тук. Той си има договор, ще го изпълни и се надявам да стане най-добрият играч в Англия през новия сезон", сподели Селюк.