Един от основните футболисти на Манчестър Сити - Яя Туре - няма да си тръгне скоро от клуба. Поне в това е уверен мениджърът на "гражданите" Мануел Пелегрини, който беше запитан дали котдивоарецът продължава да е отдаден на каузата на тима. 

Халфът беше спряган за напускане през лятото, защото се оплакваше от отношението на "небесносините" към него. Агентът му също се включи в играта с намеци за напускане, но в крайна сметка до трансфер не се стигна. Сега тези намеци бяха подновени от самия Туре, но според Пелегрини, подобни изгледи няма и занапред. 

"Разбира се, че животът предлага много обрати и какво ли още, така че няма как да кажем какво ще се случи със сигурност след шест месеца. Но вие ме питате за Яя и дали е отдаден на каузата на отбора и аз ви отговарям открито - Да!"

"Той винаги се е борил за нас и винаги е имал огромен принос. Затова никога не съм поставял под съмнение професионализма му. Яя е щастлив тук и не виждам причина да не остане още дълго при нас."

"Разбира се, че сега ни липсва заради ангажиментите си към националния отбор. Но трябва да изиграем още два мача без него и пак ще го имаме при нас през февруари. Все пак има кой да го замести, ние не зависим само от един играч, колкото и да е ключов той", сподели Пелегрини.