Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре направи интересно изказване дни преди решителния мач срещу Куинс Парк Рейнджърс, който може да донесе първа титла на „гражданите“ от 44 години насам. Националът на Кот Д'Ивоар заяви, че ако от бившия му клуб Барселона поискат от футболиста да се върне при тях, той изобщо няма да се замисли и ще поеме към „Камп Ноу“.

„Преди 2 години казах, че бих се върнал“, заяви Туре. „За мен Барса е най-важният тим и ако ме потърсят, няма какво да му мисля. Обичам Барселона и бих искал да се върна.“

„На пресконференцията, когато си тръгвах, казах, че бих се върнал. Не можеш да си сигурен какво ще се случи утре, а Барса е отборът на моя живот. Исках да завърша кариерата си там и ако мога да го направя, ще бъде феноменално“, допълни котдивоарският полузащитник.

„Решението на Гуардиола беше странно, защото той е ключът за успехите на Барселона през последните няколко години. Всички обаче сме хора и въпреки страхотните си постижения, той избра да си тръгне. Познавам Тито и мисля, че той ще приложи същата философия, която бе наложена от Пеп. Той е много добър човек със сходни разбирания, но е и отличен специалист“, завърши по-малкият от братята Туре.