Яя Саного продължава да няма гол в официален мач за Арсенал, но вярва, че съвсем скоро ще се справи с тази трудности и ще започне да бележи гол след гол. А ние нямаме право да се съмняваме в думите му, след като самият той разкри, че се е справил с нещо далеч по-трудно – да напусне улицата и да грабне шанса си във футбола.

21-годишният французин, който подписа с Арсенал от Оксер през миналото лято със свободен трансфер, сподели, че само преди 3 години е „живеел и играел на улиците“.

Саного е играл местен футбол около предградията на Париж преди да попадне в школата на Оксер, където се налага в Лига 2.

Сега той е убеден, че ще успее да се докаже и в Арсенал. „Усещам напрежението, но хората не трябва да забравят, че преди три години аз живеех на улицата“, сподели Саного. „Сега играя за Арсенал.“

„Когато отидох в тренировъчния център на Оксер знаех, че искам да стана футболист и си казах, че трябва да съм най-добрият там. Трябваше да подпише договор и след като бях контузен 2 години, Арсенал ме откри. Головете ще дойдат, стига да работя здраво. Винаги съм позитивен и обикновено когато започна да вкарвам, не спирам. Не съм си поставил някакви цели все още, само искам да играя и да подобрявам играта си.“