Новото португалско попълнение на Манчестър Юнайтед Нани бързо се ориентира в обстановката в английския футбол и се включи в словесната война с Челси.

Мениджърите на двата клуба сър Алекс Фъргюсън и Жозе Моуриньо почти не пропускат седмица, през която да изкажат своите възгледи или негодувания за случващото се в противниковия лагер, автоматично озовавайки се на водещите страници във вестниците.

Причината за „мобилизацията” на Нани е изказване по негов адрес от страна на съветника на Роман Абрамович и водещ скаут на Челси Пиет Де Визер, в което холандецът заяви, че Юнайтед са платили твърде висока цена, за играч, който не е развил таланта си в последната една година, визирайки португалеца.

„Вече мисля за мача с тях” – каза крилото на манчестърци – „Тогава ще се изявя доста добре. Искам да покажа на Челси, че закупуването ми беше великолепен трансфер за Манчестър Юнайтед.”

Нани ще има възможност да изпълни заканата си още на 5 август, когато в битка за трофея Черити Шийлд шампионите на Англия ще се изправят срещу носителите на купата.