Манчестър Юнайтед се присъедини към Милан в борбата за подписа на младия талант от Фиорентина Стеван Йоветич. Черногорският нападател вече е титуляр в състава на Чезаре Прандели, и на 19 години е смятан за един от най-перспективните играчи в Европа.

Сър Алекс Фъргюсън следи изявите на Йоветич още от дните му в Партизан, но тогава спортният директор на Фиорентина Панталео Корвино бе по-настоятелен и го привлече във Флоренция.

Според италианските медии, освен Манчестър Юнайтед, към Йоветич има интерес и от Байерн Мюнхен, и от Челси. Милан обаче е с крачка по-напред, тъй като вече са говорили с Корвино за евентуален трансфер на тийнейджъра на „Сан Сиро”.

Снощи изявите на Стеван Йоветич са били зорко следени от скаути на няколко отбора, макар Фиорентина да загуби от Рома с 1:3.

Йоветич има договор с „виолетовите” до юни 2013 година, а ръководството на тима не е много склонно да го продава. В следващите месеци до зимния трансферен прозорец се очаква цената на черногореца да скочи в пъти, като вече е около 20 милиона евро – повече от два пъти от платеното за него на Партизан.