Мениджърът на Челси Авраам Грант е изразил категоричното си намерение пред собственика на тима Роман Абрамович, че иска да види в отбора звездата на Милан Кака, дори и цената му да е 100 милиона паунда.

Израелецът определи бразилеца като цел номер едно на „сините” от Лондон.

„Разбира се, Кака е дългосрочна перспектива и ако се появи някаква възможност Грант да го вземе още тази година, то той ще направи всичко възможно, за да го привлече. Аваам харесва Кака и каза на Абрамович, че той би бил чудесна инвестиция, дори и за 100 милиона”, съобщи източник за Daily Express.

„Трябва да се има предвид, че всички богати клубове искат да купят Кака, в това число Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, но единствено Челси може да си го позволи. Ръководството на Милан не иска да се разделя с него, но можете да бъдете сигурни, че Челси ще направи възможно най-добрата оферта.”

„Челси вече е правил две запитвания за Кака, но от Милан им отговориха да забравят за това. Грант обаче сега е по-настойчив от Моуриньо и смята, че звездата на „росонерите” ще промени нападението и нивото на игра”, заяви още източникът на английското издание.

Самият футболист вчера заяви, че няма нищо против да играе в Англия, въпреки че предпочита Юнайтед и Арсенал пред Челси.