Германия и Англия завъртяха стратегически хикс в последния мач от Група B на Европейското първенство по футбол за младежи до 21 години. Двата отбора сътвориха лежерно 1:1, и въпреки че Испания победи с 2:0 Финландия, няма да играе на полуфиналите в надпреварата.

Срещата започна отлично за германците, които се нуждаеха от точка, за да се класират за полуфиналите. В 5-та минута Гонзало Кастро се възползва от добър пас на Джером Боатенг, след като преди това се измъкна от опеката на английската защита, и вкара за 1:0.

Още до края на първото полувреме англичаните успяха да възстановят статуквото. Крейг Гарднър изпълни добре корнер, засечен от Джак Родуел за 1:1. При този резултат завърши и първото полувреме.

През втората част, двата отбора почти спряха да играят, след като видимо бяха удовлетворени от равенството. Англичаните вече си бяха осигурили място на полуфиналите.

В същото време Испания победи с 2:0 Финландия, чрез Марк Торехон (’29) и Педро Леон (’55), но след като остана на точка зад Германия в крайното класиране, отпадна. Финландците останаха последни с 0 точки.

Крайно класиране в Група B:

1. Англия 7 точки

2. Германия 5

3. Испания 4

4. Финландия 0