Евертън е поредният клуб в Англия, който има шанс да си оправи поне част от показателите срещу шампиона Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" правят най-слабата си кампания във Висшата лига и позволиха на доста от по-нискокласираните от тях тимове да запишат исторически постижения от тях.

"Карамелите", които сега са над Юнайтед в класирането, имат едни от най-слабите показатели срещу тима на Дейвид Мойс във Висшата лига. Но през тази кампания вече победиха на "Олд Трафорд".

Ако успеят да го направят и на "Гудисън парк", ще запишат първи дубъл срещу този съперник от цели 44 години. А сега двата тима са в пряка битка за местата в Европа и победата ще е ценна за всеки от тях.

Този мач ще е емоционален и за мениджъра на гостите Дейвид Мойс. Той изкара последните 11 години от кариерата си начело на "карамелите" и беше обичан от феновете, но реши да напусне, за да смени сър Алекс Фъргюсън на "Олд Трафорд".

Заместникът му при мърсисайдци Роберто Мартинес поиска от привържениците да посрещнат шотландеца с подобаващото уважение.

"Всички знаем, че този мач ще е специален. Първо, имаме шанс за дубъл срещу Юнайтед, което не е лесно, а и те са все още шампионът на Англия. А след това идва и завръщането на Дейвид Мойс."

"Ние сме клуб, който се гордее със своята приемственост. Убеден съм, че феновете ще посрещнат с аплодисменти любимеца си, който направи толкова много за Евертън през годините."

"Всеки фен на тима го помни единствено и само с добро, убеден съм. Затова той ще се радва на добро посрещане, каквото и заслужава", сподели Роберто Мартинес в навечерието на мача.