Найджъл Адкинс обяви решението си да не удължава настоящия контракт с Хъл Сити за още една година и напуска треньорския пост на клуба. Бившият мениджър на Саутхемптън бе с изтичащ договор това лято и обсъждаше бъдещето си с ръководството на „тигрите“, но останаха въпроси, свързани с това с какви финансови ресурси ще разполага той за летния трансферен прозорец.

Самият Адкинс заяви, че след внимателни размишления е решил, че бъдещето му и това на клуба „не съвпадат“. Хъл Сити остава за продан, като семейство Алам продължава да търси купувач, като Адкинс сподели в своя изявление: „За мен бе чест и привилегия да бъда старши треньор на Хъл Сити, след като се присъединих към клуба през декември 2017“.

„Бих искал да благодаря на Асам и Ехаб Алам за възможността да съм наставник на Хъл и, разбира се, за опцията за удължаване. Въпреки това, взех тежкото решение след дълги размишления, че нашите бъдещи планове не съвпадат и аз ще напусна клуба, когато договорът ми изтече на 30 юни“.

Помощник треньорът на Адкинс, Анди Кросби, също напуска Хъл Сити. Тимът вече заяви, че търси заместник на Адкинс. 54-годишният специалист пое отбора от Чемпиъншип през декември 2017, спасявайки ги от изпадане в първите си месеци начело, като последва и 13-то място в крайното подреждане през изминалата кампания. /БГНЕС