Хъл Сити се добра до финал за ФА Къп срещу Арсенал след трудна домакинска победа с 5:3 в полуфинала срещу Шефилд Юнайтед. Представителят на Висшата лига на два пъти изоставаше в резултата, но в крайна сметка успя да стигне до последния двубой в турнира.

В 19-ата минута Жозе Бакстър откри за Юнайтед. Брейфорд проби по десния фланг и центрира към своя съотборник, който изпревари персоналния си пазач Джеймс Честър и отблизо вкара за 1:0.

Яник Сагбо изравни в 42-ата минута след многоходова акция, минала през Ливърмор и Елмохамади.

Радостта на хората на Стив Брус обаче бе кратка, защото Стивън Скугал вкара втори гол за тима от Шефилд отново след центриране от дясно. Това се случи секудни преди края на първата част.

Хъл успя да изравни скоро след подновяването на играта. В 49-ата минута Мат Фраят, който влезе като резерва на почивката, вкара с добавка след продължително меле в наказателното на гостите.

До пълния обрат се стигна в 54-ата минута, когато Том Хъдълстоун вкара за 3:2. Той отбеляза след двойно подаване с Мейлър.

Интригата бе убита в 67-ата минута,  когато и Стивън Куин се разписа за четвърти път във вратата на Шефилд Юнайтед.

Гостите обаче не се предадоха и в 90-ата минута вкара трети гол чрез Джейми Мърфи, който направи добавка след спасен удар с глава на Флин.

Трите минути продължение на редовното време се оказаха недостатъчни за играчите от Шефилд, но достатъчни за домакините от Хъл да вкарат пети гол. Негов автор стана Дейвид Мейлър.

Така с победа с 5:3 Хъл Сити се класира на финала на ФА Къп, където ще срещне тима на Арсенал. В събота "топчиите" победиха след изпълнение на дузпи представителя на Чемпиъншип Уигън.