Хъл Сити и Манчестър Сити не успяха да се победят и завършиха при резултат 2:2 в мача между двата тима от поредния кръг във Висшата лига.

Домакините продължават с отличното си представяне от началото на сезона, докато „гражданите” записаха поредния си противоречив резултат, след който останаха на точка от зоната на изпадащите. Сити е на 12-то място с актив от 14 точки. Хъл е на 6-то с 21 точки.

В 14-та минута Даниел Къзън откри в полза на Хъл. Играчът на домакините се възползва от изключително груба грешка на Тал Бен Хайм, който се опита да върне към Джо Харт. Къзън обаче стигна първи до топката и вкара лесно за 1:0.

Неприятна новина за Фабио Капело пък може да се окаже фактът, че Харт получи контузия в 20-та минута и бе заменен от Каспер Шмайхел.

В 37-та минута Стивън Айрлънд пък се възползва от ужасяващо отиграване на Камил Заят, който върна услугата на Хайм. Без да е притискан Заят подари топката към Айрлънд, а последният без проблем вкара за 1:1.

„Гражданите” успяха да стигнат до пълния обрат още преди да изтекат първите 45 минути. Отново Айрлънд вкара с изключително прецизен шут от около 25 метра и направи резултата 2:1 в полза на „небесносините”.

Изравнителното попадение за домакините вкара Джеовани в 61-та минута.

Двамата българи в състава на Манчестър Сити Мартин Петров и Валери Божинов не бяха в групата на отбора, тъй като все още лекуват контузия.