В изключително драматичен двубой от 1-я кръг на Премиършип Евертън загуби с 2:3 домакинството си на Блекбърн и също започна новия шампионата със загуба.

Дейвид Дън вкара гол в 22-та минута за 1:0 за гостите, но Микел Артета изравни в добавеното време на първата част.

Якубу Айегбени изведе "карамелите" напред в резултата в 64-та минута, но само две по-късно се стигна до ново равенство за 2:2 с гола на Хулио Санта Крус.

Двата отбора заиграха по-предпазливо преди края на срещата, но това изигра лоша шега на домакините, които в крайна сметка загубиха с 2:3 след гол в последните секунди на холандеца Андре Ойер.

Болтън започна по великолепен начин сезона, след като разби с 3:1 новака в елита Стоук Сити.

Домакините решиха всичко до почивката на "Рийбок Стейдиъм", когато вече водеха с 3:0 след голове на Гретар Стейнсон, Кевин Дейвис и Йохан Елмандер.

Силите на Стоук стигнаха само за почетно попадение в добавеното време на срещата, дело на Рикардо Фулър.

Другият новак Хъл Сити стартира далеч по-добре първия си сезон в Премиършип, побеждавайки с 2:1 гостуващия Фулъм. Ки Хьон Сеол откри резултата за гостите в 8-та минута, но домакините от Хъл стигнаха до тотален обрат след точните попадения на Маурисио Джеовани в 22-та и Калеб Фолан в 81-та минута.

Уест Хем победи гостуващия Уигън с 2:1 след много силен мач на Дийн Аштън. Нападателят на "чуковете" отбеляза бързи два гола до 10-та минута на срещата, с което реши и крайния изход. Амр Заки намали в 47-та минута за 2:1 в полза на Уест Хям, но гостите не успяха да стигнат до равенството.