Хъдърсфийлд се е свързал с Лийдс относно назначаването на Карлос Корберан за вакантния мениджърски пост в клуба. Преговорите продължават да текат, но се счита, че Лийдс няма да стои на пътя, ако настоящият асистент на Марсело Биелса и треньор на тима до 23 г. има възможност да води някой клуб.

Припомняме, че Хъдърсфийлд се раздели с братята Дани и Ники Каули в неделя, дни след победата над Уест Бромич Албиън с 2:1, която до огромна степен гарантира оставането на „териерите“ в Чемпиъншип и през следващия сезон. Клубът обяви в понеделник, че Марк Хъдсън също е уволнен от треньорския щаб на първия тим, докато Джон Ига ще напусне длъжността на технически директор.

Хъдърсфийлд е склонен да преструктурира изцяло клуба, и иска за треньор специалист, който може да въведе по-прогресивен стил на игра, и който ще създаде „футболна идентичност“, която може да издържи в дългосрочен план. Очевидно, Корберан е човекът – треньор, който няма да иска веднага да бъде въвлечен в трансфери, но ще работи постоянно на тренировъчното игрище с цел развиване на играчите.

Испанецът преди това работи с Мануел Пелегрини и бившия наставник на Барселона Ернесто Валверде, но се смята, че предвид 37-годишната си възраст, той иска да продължи в ролята на мениджър. Хъдърсфийлд ще има временен треньорски щаб за последния двубой от сезона в Чемпиъншип срещу Милуол в сряда.