Тимът на Хъдърсфийлд обяви официално назначаването на мениджъра на Линкълн Дани Каули за нов наставник на отбора от Чемпиъншип.

Към него се присъединява и брат му Ники, който работи с него в Линкълн като помощник треньор. „Териерите“ бяха в търсене на нов старши треньор след освобождаването на Ян Зиверт, който бе уволнен на 16 август след лошото начало на сезона и отпадането от Карабао Къп именно от третодивизионния Линкълн.

Хъдърсфийлд заема предпоследната позиция в класирането с една точка, губейки пет от шестте си мача след изпадането от Премиършип. Братята Каули са на път да дебютират начело на клуба в неделя, когато тимът е домакин на йоркшърския си съперник Шефилд Уензди, който също ще бъде с нов наставник – назначения миналата седмица Гари Монк.

„Президентът на футболните операции Дани Уеб и аз знаехме колко важно ще бъде това следващо назначение за клуба“, сподели президентът на Хъдърсфийлд Фил Ходжкинсън на официалния сайт. „Процесът по избиране на новия мениджър бе много подробен и обстоятелствен. Нашият списък бе сведен до четирима кандидати и Дани Каули бе избор номер 1“. /БГНЕС