Крилото на Челси Хуан Мануел Мата вярва, че под ръководството на Роберто Ди Матео и клубът, и той самият са направили стъпка нагоре в развитието си.

През миналата година италианецът пое ветровития пост на мениджър след уволнението на Андре Вилаш-Боаш и съумя да изведе тима до исторически триумфи в Шампионската лига. И ако тогава стилът на „сините“ имаше доста повече критици, отколкото почитатели, от началото на сезона те демонстрират коренно различно лице.

„Мисля, че футболът, който играем, издигна клубът и мен на друго ниво“, сподели испанският национал. „Ние играем по начина, който най-много харесвам – със свобода в предни позиции, като всеки се опитва да подава и да създава ситуации за останалите.“

„Срещу Ливърпул ни чака тежък мач. Разбрах това през миналия сезон, когато паднахме от тях както за Купата на Лигата, така и за първенство. Трябва да бъдем силни у дома. Чувстваме се комфортно на „Стамфорд Бридж“ заради нашите фенове и тяхната подкрепа. Никак няма да бъде леко. Ако обаче искаме да спечелим титлата във Висшата лига, трябва да бъдем на ниво в мачовете срещу големите съперници“, завърши Мата.