Мениджърът на английския национален отбор Рой Ходжсън оцени по достойнство силата на Украйна и заяви, че ако тимът му играе за равен резултат, това може да изиграе лоша шега.

Англичаните действително се нуждаят от една точка в утрешната среща, за да си гарантират класиране напред, но целта им на Донбас Арена ще бъде само и единствено победата.

„Ние в никакъв случай няма да се стремим към равенството“ - каза пред журналистите днес треньорът на англичаните.

„Ако мислим така, то противникът ще владее топката много повече от нас, а по този начин ще контролира ситуацията на терена и ще има всички шансове да ни победи. Ако им дадем без бой инициативата, ние все едно ги каним да дойдат в нашето наказателно поле, а от там до вратата са броени метри. Така че ние няма да променяме нашата настройка - ще се стараем да атакуваме и да спечелим мача с Украйна. Няма да възразя, ако този мач завърши наравно. Но пак повтарям- нашата цел е единствено победата“, заяви Ходжсън и даде висока оценка на украинската селекция.

„Отбор, който победи шведите, и практически лиши французите от всякакви възможности за гол преди почивката, заслужава уважение и повече внимание към себе си. При Олег Блохин са събрани много класни футболисти, които имат сериозен актив от международни мачове на високо ниво. Отделно от това, играчите на Украйна са добросъвестни и дисциплинирани, оцени противниците Ходжсън.

Украйна се нуждае единствено от победа, за да се класира напред въпреки актива си от 3 точки до момента. Франция и Англия имат по 4, а Швеция отпадна след две поражения и утре ще играе за честта си.

„Като добавим към това и фантастичната подкрепа от трибуните, мога да кажа, че ни чака труден мач. Необходимо ни е да намерим противостояние на Украйна, а това е възможно само при максимална концентрация. Освен това, очаквам противникът ни да тръгне напред в атаки, така че за нас ще има допълнителни шансове да вкараме.“

Вече на разположение на Ходжсън е и звездата на тима Уейн Рууни. Той изтърпя наказанието

си от два мача и сега може да играе. Самият треньор обаче на този етап не пожела да коментира дали Рууни ще бъде титуляр или ще започне от резервната скамейка.