Селекционерът на Англия Рой Ходжсън сподели преди днешната световна квалификация срещу Молдова, че неговият тим ще излезе леко нервен на терена.

Това ще бъде първи квалификационен цикъл за английският специалист, откакто наследи Фабио Капело като наставник на „трите лъва“ през месец май.

„Ако загубиш цялата си нервност на терена, то ще загубиш и качествата, с които разполагаш, без значение дали си треньор или футболист“, заяви 65-годишният Ходжсън. „Това е една от съставките да бъдеш играч или мениджър на добро ниво.“

„Нервен си, защото знаеш какви са очакванията спрямо теб. Не искаш да разочароваш никого. Но аз съм бил нервен преди всичките си мачове“, добави бившият треньор на Уест Бромич.

„Този мач е от огромен интерес за всички в страната, няма как да не усещаш тази отговорност – трябва да вземеш искания резултат. Знаем какво трябва да направим. Ала това все пак е футбол. Не взимаш това, което искаш само с приказки, пък били и те правилните. Просто трябва да си достатъчно добър. Всички приемаме това. Имам група от опитни играчи – някои от тях вървят към своя стотен мач, така че не се нуждаят от напомняне, че на тревата ни чакат доста бананови обелки“, завърши Ходжсън.