Мениджърът на Ливърпул Рой Ходжсън разкри, че холандският нападател на отбора Дирк Каут може да отсъства повече от един месец, заради контузията, която получи на тренировка на холандския национален отбор.

Каут травмира рамото си, след като опита да направи задна ножица по време на тренировка на холандците, преди вчерашната им квалификация срещу Финландия, спечелена с 2:1. Първоначалната прогноза бе, че нападателят ще се нуждае от четири седмици за възстановяване, но според Ходжсън Каут може да отсъства и повече.

„Възможно е да е повече от четири седмици. Това е една от тези контузии, при които докторът трудно може да каже точно колко време ще трябва за възстановяване, но четири седмици е една доста консервативна прогноза”, каза английският мениджър.

„Ако сме късметлии, може и да се върне на терена по-рано, но е възможно и да отсъства повече. Трябва да сме много внимателни, тъй като подобна контузи трябва да бъде третирана с уважение. За нас това е голямо разочарование, тъй като Дирк е важна част от първия състав. Той върши работа на терена, която е трудно някой друг да прави. Той е силен психически и ще се опита да се върне в игра възможно най-бързо. Но ние сме се настроили поне за месец, може би повече”, завърши Ходжсън.