Бившият национален селекционер на Англия Глен Ходъл остава в тежко състояние след получения инфаркт в събота, съобщи говорител на бившия полузащитник на Тотнъм. Ходъл колабира на 61-ия си рожден ден малко преди да се включи като анализатор за британската телевизия BT Sport.

,,Глен остава в тежко състояние в болница, след като получи инфаркт в събота. Той продължава да отговаря позитивно на лечението“, съобщи говорителят. ,,Семейството му е благодарно на цялата футболна общност за оказана подкрепа в този труден за тях момент. В частност, Глен и семейството му искат да благодарят за незабавната намеса на екипа на BT Sport след влошеното му здравословно състояние“, добави той.

Настоящият селекционер на националния отбор Гарет Саутгейт бе един от хората, които оказаха своята подкрепа към Ходъл, който изигра 53 мача с фланелката на ,,трите лъва“ като футболист и ръководи представителния тим между 1996 и 1999 година. ,,Мислите и молитвите ми са с Ходъл и семейството му. Всеки един човек в Англия застава зад него и се моли за неговото здраве“, заяви разтревоженият Саутгейт.

Ходъл бе играч на Тотнъм 12 години, като спечели два пъти ФА Къп и Купата на Уефа през 1984 година с екипа на ,,шпорите“. След това той се присъедини към Монако, като стана шампион на Франция с тима през сезон 1987-88 под ръководството на Арсен Венгер. Ходъл завърши кариерата си с кратки престои в Суиндън и Челси, преди да стане селекционер на националния отбор.

61-годишният специалист бе уволнен след отпадането на ,,трите лъва“ на осминафиналите на Световното първенство във Франция през 1998 година. Ходъл бе мениджър последователно на Саутхемптън, Тотнъм и Уулвърхемптън, преди да отвори своя футболна академия и да стане анализатор.

Легендата Глен Ходъл колабира след участие в студио

Състоянието на Глен Ходъл се подобрява