Марк Хюз е новия старши треньор на Манчестър Сити. Снощи той подписа 3-годишен договор на стойност 9 млн. паунда. Хюз се е срещнал с новия изпълнителен директор на Сити Гари Кук в Лондон, където сделката е финализиране, твърди Сън.

Кук е уверил Хюз, че собственикът на клуба Таксин Шинаватра е приготвил 35 милиона паунда за нови футболисти

Манчестър Сити трябва да плати 4,8 млн. паунда компенсация на Блекбърн за Хюз, неговия асистен Марк Боун и още двама служители на Роувърс.

Марк Хюз поема поста на Свен Йоран Ериксон, който бе официално уволнен в понеделник и получи обезщетение от 1 млн. паунда. По-рано днес стана ясно, че Ериксон е приел офертата да стане национален селекционер на Максико.

Новият треньор на Сити напусна Блекбърн след 4 години на „Иууд парк”, като през този период клубът влезе в топ 10 на английските тимове и два пъти участва в европейските турнири през 2006 и 2007 година.

Новината за Марк Хюз обаче разочарова 26-годишният защитник на Блекбърн Стивън Уорнък. Бившият футболист на Ливърпул поднови договора си с „розите” за още 4-години. Той дори направи дебют за националния тим на Англия срещу Тринидад и Тобаго в неделя. „Подписах нов договор, като си мислех, че Хюз ще е нашия мениджър. Причината да дойда в клуба бе той и исках да играя при него”, каза Уорнък.