Уелският мениджър на Манчестър Сити Марк Хюз нападна косвено националния селекционер на България Пламен Марков, като се обърна към всички треньори на национални отбор да проявяват малко разум, когато използват невъзстановени футболисти.

Мартин Петров се контузи в мача на България в Тбилиси срещу Грузия и след като му бяха направени изследвания се оказа, че има скъсани кръстни връзки и ще отсъства до края на сезона в Премиършип.

„Трудна работа е да бъдеш национален треньор, тъй като те трябва да си извадят впечатление за футболистите само за няколко мача. За мен те, обаче трябва да мислят повече, когато използват даден футболист, който е невъзстановен напълно”, коментира бившият мениджър на Блекбърн.

„Ако футболистите се завърнат след контузия те трябва да играят няколко мача поред около 20 минути. Много е трудно за мениджърите, когато видят някой техен футболист, че се контузва по време на мач на националния отбор. Много съм ядосан, че няма да мога да използвам Мартин Петров, защото той бе един от основните ни футболисти”, добави Марк Хюз.