Отборът на Лестър триумфира над Евертън с 2:1 в домакински двубой от 14-и кръг на Висшата лига. Резултатът на "Кинг Пауър Стейдиъм" бе открит в 23-ата минута от Ричарлисон, който изведе гостите напред. В 68-ата минута обаче Джейми Варди вкара дежурния си гол във Висшата лига и възстанови равенството. В добавеното време, след късна драма, Келечи Ихеаначо оформи пълния обрат и донесе така важните три точки на своя отбор. 

В началото на двубоя Джибрил Сидибе пропусна възможността рано-рано да открие резултата, след като бе сам на обещаваща позиция, но ударът му премина над напречната греда. 

В 21-ата минута Айосе Перес се свлече в наказателното поле след съприкосновение с противников защитник, но съдията подмина ситуацията и продължи играта. 

Малко по-късно Ричарлисон изведе "карамелите" напред, след като засече отклонено центриране от Сидибе и пласира удара си зад гърба на Каспър Шмайхел.

В 34-ата минута реферът отсъди дузпа за Лестър, но след като прегледа ситуацията с ВАР Скот Скот промени решението си и разгневи "лисиците".

Getty Images
38 снимки

Следващата интересна ситуация бе чак през втората част, когато Джордан Пикфорд демонстрира страхотна вратарска проява, спирайки удар отблизо на Рикардо Перейра. 

В 68-ата минута Келечи Ихеаначо бе на добра стрелкова позиция, но видя навлизащия си съотборник и му подаде топката. Джейми Варди я овладя отлично и с прецизен удар направи резултата 1:1. 

Пет минути по-късно Джеймс Мадисън пропиля огромна възможност да осъществи пълния обрат, след като получи прецизно центриране и стреля бързо, но ударът му не бе достатъчно силен и не затрудни вратаря. 

Драмата на "Кинг Пауър Стейдиъм" бе запазена за накрая, когато дълбоко в добавеното време Рикардо Перейра подаде страхотен пас към Ихеаначо, който изстреля перфектния си удар в долния ляв ъгъл на вратата на Джордан Пикфорд.

Съдията на двубоя обаче поиска да прегледа ситуацията с Вар, заради съмнения за засада при атаката на попадението. След проверката обаче попадението бе зачетено и играчите на Лестър отпразнуваха триумфа.

"Лисиците" се възползваха по най-добрия начин от грешката на своя пряк конкурент Сити и изместиха "гражданите" от втората позиция. Отборът на Лестър се намира на 8 точки от лидера в класирането - Ливърпул. Евертън, от своя страна, има 14 точки и се намира на опасно близката до зоната на изпадащите 17-а позиция.