Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес възобнови атаките си срещу Манчестър Юнайтед заради отношението на английския тим към Бастиан Швайнщайгер. Босът на баварците смята, че опитният германски футболист трябва да накаже „червените дяволи“, като остане до края на договора си при тях и получава всеки транш от солидното си възнаграждение.

В петък Хьонес беше избран отново за президент на Байерн, а по-рано през месеца заяви, че Юнайтед третира Швайни като „болен от проказа“. 32-годишният халф е изолиран от първия отбор, като мениджърът Жозе Моуриньо го обяви за ненужен.

„Ако аз бях на негово място, щях да направя така, че хората в Юнайтед да ми плащат до последния ден“, заяви Хьонес. „Точно това заслужава този клуб за всичко, което му причини. Те трябва да бъдат наказани.“

„От това, което чувам, Басти е на път да излезе от футбола. Познавам го добре и се съмнявам, че вече му останал някакъв огън за една последна година. След такава брилянтна кариера играч като него не бива да приключва кариерата си на място като Америка. За мен МЛС просто не е алтернатива за футболист от неговия калибър. Доколкото знам, Бастиан се настройва за огромен бенефисен мач в Байерн. Ако аз направя нещо такова, след това бих се оттеглил“, допълни Хьонес.