Селекционерът на Русия Гуус Хидинк заяви, че Англия е отбор, който се панира, когато е поставен под напрежение, като сподели още, че тимът играе тактически наивно.

След поражението с 1:2 в квалификацията в сряда, „трите лъва” загубиха почти всякакви шансове за класиране за Евро 2008.

„Когато поставиш Англия под напрежение, този отбор се прибира в защита, която рано или късно се пропуква. Аз бях много доволен, след като това се случи и в сряда – излязоха с четирима централни бранители”, започна холандският специалист.

„Ние играхме с двама чисти нападатели, но и с много подвижни халфове, като успяхме да принудим Джо Коул да заиграе като чист ляв бек. Когато ги притискахме, играчите на МалЛарън се паникьосваха и губеха топката бързо”, продължи Хидинк, който е спряган за един от възможните наследници на Стив начело на „трите лъва”.

„Нарушението при дузпата започна извън наказателното поле, но завърши в него. Ако съдията има някакви съмнения, по новите правила той е длъжен да отсъди в полза на атакуващия отбор”, коментира още Гуус.