Бившият мениджър на Челси Гус Хидинк смята, че собственикът на клуба Роман Абрамович трябва да спре да уволнява и сменя мениджърите си.

Холандецът Хидинк беше смятан за наследник на Карло Анчелоти, но в крайна сметка поста пое Андре-Вилаш Боаш.

"Погледнете Манчестър Юнайтед, ето това е стабилност, от която Челси има нужда. Карло се справяше добре през последните две години, но се надявам, че решението, което Абрамович взе е правилно. Боаш ще е успешен треньор", каза Хидинк.

В същото време бившият мениджър на лондончани даде ценен съвет на новия треньор, който пое тима това лято. Според Хидинк, Вилаш-Боащ не бива да губи доверието и уважението на двете звезди в тима Джон Тери и Франк Лампард. Според Хидинк двамата лидери са ключът към успеха в Челси.

„Малкото му години не означават, че играчите ще го възприемат като брат. Ако те го чувстват като открит човек и има възприемчивост, всичко ще бъде наред. Той трябва да спечели уважението им.”

„В големи клубове, някои от водещите играчи като Джон Тери и Лампард, се ползват с уважение в клуба. Те познават стандартите и знаят какво е необходимо на Челси”, каза още Хидинк.