Мениджърът на Челси Гуус Хидинк започна активна борба с пороците на някои от футболистите на клуба. Наставникът смята, че играчите не бива да се поддават повече на алкохолната си страст. 62-годишният холандец вече въведе сухия режим в клуба на Роман Абрамович. За всяко нарушение играчите на Челси ще бъдат глобявани с едноседмичната си заплата.

Причината мениджърът да предприеме тази мярка е последната изцепка на Ашли Коул, който преди няколко дни беше арестуван, след употреба на алкохол.

„Злоупотребата с алкохол влияе лошо на физическата форма, а следователно и на резултатите на тима. Не съм против алкохола по принцип, просто всичко трябва да има мярка. Когато тренирах Реал Мадрид, футболистите си позволяваха да пият в клубния автобус, но всичко се случваше културно. Никой не се е напивал”, сподели Гуус Хидинк.

Хидинк започна да променя правилата в клуба веднага след пристигането си в Англия. Като за начало холандецът задължи играчите да носят клубните си костюми по време на пътуванията си.

Интересното е, че звездите на Челси, като своя треньор, са задължени да носят и вратовръзки, и ако възелът на някой от не е както трябва – отново следва глоба, макар и минимална.

62-годишният Хидинк е уверен, че еднаквите дрехи ще дисциплинират колектива и от групата класни играчи ще направи истински голям отбор.