Спряганията за почти сигурен нов мениджър на Челси Гуус Хидинк иска да започне лятната си селекция с привличането на плеймейкъра на Интер Уесли Снайдер.

Холандският национал иска да напусне нерадзурите и да заиграе в отбор от Англия, като за неговия подпис се борят още Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, пише „The Sun”.

Наставникът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън има голямо желание да привлече Снайдер, когото смята за отличен вариант за заместник на прекратилия кариерата си след финала в Шампионската лига ветеран Пол Скоулс.

Проблем пред преминаването на халфа на Олд Трафорд обаче ще бъде заплатата му от 200000 паунда седмично, която е твърде висока за ръководството на червените дяволи.

Това прави Челси фаворит за привличане на Уесли Снайдер, който за първи път ще се събере със сънародника си Гуус Хидинк.

В момента Хидинк е национален селекционер на Турция, но лондончаните са готови да договорят с турската федерация освобождаването му, като вероятно ще бъдат платени 4 милиона паунда за освобождаването на холандеца от поста.