Гус Хидинк и Жозе Моуриньо са имената, които оглавяват списъка на Роман Абрамович за заместник на уволнения вчера Карло Анчелоти, съобщават медиите в Англия.

Хидинк остава фаворит за мениджърския пост в Челси, но според различни източници Абрамович и Моуриньо вече са изгладили неразбирателствата, които имаха през 2007 година и които доведоха до отстраняването на Специалния.

„Уважавам решението на Челси. Прекарах две фантастични години в този клуб. Мисля, че свърших добра работа. Сега вече мисля за бъдещето си. Бих предпочел да остана във Висшата лига”, коментира пък Карло Анчелоти, който бе уволнен по-малко от час след загубата от Евертън в последния кръг на Висшата лига.

Моуриньо, който все още е любимец на „сините” фенове, е имал контакти със собственика Роман Абрамович, пише вестник Daily Mail. За момента обаче фаворит за заместник на Анчелоти остава Гус Хидинк, въпреки желанието на специалиста да изпълни договора си с турския национален тим.

Медиите в Англия не пропускат да споменат и проблемите, които има португалецът начело на Реал Мадрид и разногласията му с част от директорите в клуба. Самият Моуриньо пък никога не е крил желанието си да се завърне да работи във Висшата лига на Англия.