Селекционерът на английския национален отбор Стив Макларън може изненадващо да пусне като титуляр в решителната евроквалификация срещу Израел играчът на Уигън Емил Хески.

Нападателят, който за последно игра за Англия на Евро 2004, е гласен за партньор в атаката на Майкъл Оуен. Двамата бях сформирали много успешна двойка по време на престоя си в Ливърпул.

Гарет Бари също може да започне като титуляр при положение, че Оуен Харгрийвс не премине фитнес тестът, който ще покаже, дали е готов за сблъсъка.

Стив Макларън разкри също така, че Стивън Джерард и Пол Робинсън ще са титуляри за „трите лъва”.

„Ако Джерард не играе, това би било голямо разочарование за всички, но най-вече за самия него, защото той много иска да участва в тази среща”.

Въпреки това не се знае кой ще партнира на Джерард в средата на терена заради проблемите на Харгрийвс.

„Оуен също иска да играе във всеки мач и ние му даваме всяка възможност. Все пак обаче ще се доверим на лекарския екип”, заяви Макларън.

Капитанът на Англия Джон Тери потвърди, че Харгрийвс е притеснен след като се наложи да изгледа част от петъчната тренировка от страничната линия.

„Той бе на страничната линия и гледаше внимателно какво правим. Според мен бе правилно да се види дали всичко е наред и да получи един ден почивка”, сподели бранителят на Челси.

Бившият играч на Байерн Мюнхен завърши сесията с леко тичане с физиотерапевта Гари Люин.

Съсъ сигурност мача пропускат Франк Лампард и Дейвид Бекъм, които страдат от по-дълготрайни контузии.

Селекционерът на Израел Дрор Кащан заяви, че сега е перфектното време за двубой срещу Англия, въпреки че той трябва да се справи без основния си нападател Роберто Колаути.

„Английският национален отбор е винаги много силен, особено у дома”, сподели Кащан. „За мен Англия е фаворит в срещата, но точно в този ден, точно в този мач, всеки е уязвим”.