Уигън Атлетик в крайна сметка прие предложението от 3,5 млн. паунда на Астън Вила за нападателя Емил Хески, който ще работи в клуба на Стилиян Петров с мениджъра Мартин О`Нийл.

Двамата се познават чудесно от взаимния си престой в Лестър Сити. „Надявам се, че можем да постигнем много заедно”, коментира 31-годишният Хески. „Астън Вила е голям клуб и извървя път, за да се върне там, където трябва да бъде. Надявам се да бъда част от това. Перспективата да работя отново с Мартин беше един от най-важните фактори за мен. Познаваме се и ми е ясно, че ще мога да работя добре с него. Винаги завършвахме в горната половина на таблицата в Премиършип и това беше, с уважението ми - Лестър, един малък клуб. Изведе ни до три финала за Купата на Лигата за 4 години и в Европа. Това показва всичко, той беше блестящ”, допълни английският национал, който игра под ръководството на О`Нийл 4 сезона в Лестър.

Хески, който помогна на „лисиците” да триумфират в Купата на Лигата през 1997 и 2000 г., ще бъде на трибуните днес, за да наблюдава мача на неговия нов клуб от ФА Къп срещу Донкастър на стадион „Кийпмоут”.