Защитникът на Евертън Джон Хейтинга е нетърпелив да стане 15:30 часа в неделя и да започне мърсисайдското дерби с Ливърпул.

През миналия сезон, за първи път в последните седем години, карамелите завършиха пред червените, а при победа на Гудисън Парк през уикенда, шансовете да сторят това и през тази кампания ще станат доста сериозни.

Ако момчетата на Дейвид Мойс се поздравят с успех в срещу градския съперник, ще дръпнат с цели 9 точки пред Ливърпул в класирането на Висшата лига след изиграването на сблъсъка, който е от 9-ия кръг.

„Нямам търпение да дойде неделята, защото това е най-големият мач за годината в моите очи“, каза Хейтинга пред официалния сайт на Евертън.

„Това е домакински мач и ако погледнете таблицата, знаете, че не може да се говори за фаворити, но, ако ние спечелим, ще се получи голяма разлика в точките между нас и Ливърпул.“

„Това е мач, който е различен от един шампионатен двубой, защото е дерби и стадионите на двата тима не са далече един от друг. Има само един парк между двата стадиона. В такива дерби срещи има много по-различни емоции, които минават през тялото ти“, коментира холандският бранител на карамелите.