Отборът от Конферънс – Хавант, се размина на косъм от сензацията в двубоя от четвъртия кръг на FA Cup срещу Ливърпул. На своя „Анфийлд” „мърсисайдци” губеха с 1:2 почти до края на първата част, но съумяха да обърнат резултата с хеттрик на Йоси Бенаюн. Едно попадение за категоричния успех на „червените” отбеляза Питър Крауч и оформи крайното 5:2.

 

Аутсайдерите от Хавант откриха шокиращо резултата в своя полза само 8 минути след началния съдийски сигнал. Тогава Пакет прониза мрежата на „червените” след мощен удар с глава. В 27-та възпитаниците на Рафаел Бенитес изравниха чрез попадение на Лукаш Лейва, но радостта им продължи едва 4 минути, защото в 31-та Шкъртел прати кълбото в собствената си мрежа.

 

Мъките на Ливърпул продължиха до 44-та минута. Тогава Бенаюн отбеляза първия си гол в срещата и изравни статуквото в мача. Девет минути след почивката еврейският нападател обърна резултата – 3:2 за Ливърпул. Едва три минути по-късно Бенаюн оформи своя хеттрик, пращайки топката във вратата на съперника с шут от центъра на наказателното поле.

 

Крайният резултат оформи Крауч, който се разписа в 90-та минута на срещата след пас на Стивън Джерард.

 

Дарби Каунти стана първият тим от Висшата лига, който напусна турнира за Купата на Англия след изиграването на днешните мачове. „Овните” бяха унизени на своя „Прайд Парк” от представителя на Чемпиъншип Престън с 1:4.

 

Гостите поведоха с 3:0 още до края на първото полувреме след две попадения на Хаули в 14-та и 45-та минути и на Уейли в 33-та. Робърт Ърншоу даде някаква надежда на Дарби с гол десет минути след подновяването на играта, но в самия край на мача Мелър от дузпа фиксира крайното 1:4, правейки резила на Пол Джуъл и компания пълен.

 

Останалите резултати от четвъртия кръг на турнира за Купата на Англия:

 

Арсенал - Нюкасъл Юнайтед - 3:0

 

Ковънтри - Милуол - 2:1

 

Олдъм - Хъдърсфийлд Таун - 0:1

 

Барнет - Бристол Роувърс - 0:1

 

Саутхямптън - Бери - 2:0

 

Портсмут - Плимут - 2:1

 

Дарби Каунти - Престън Норд Енд - 1:4

 

Уотфорд - Уулвърхямптън - 1:4

 

Питърбро - Уест Бромич Албиън - 0:3

 

Мансфийлд Таун - Мидълзбро - 0:2

 

 

По-късно:

 

Уигън - Челси