Водещият английски рефер Хауърд Уеб е посъветвал играчите на Блекпул да се "гмуркат" по-често, за да получават повече свободни удари и дузпи, разкри бранителят на "мандарините" Йън Еват.

Новаците във Висшата лига на Англия бяха посетени от Уеб, като част от инициатива на ФА за подобряване на взаимоотношенията между играчите и официалните лица, които ръководят мачовете в английския елит. Нещата обаче придобили неочакван обрат, когато Уеб окуражил играчите на Йън Холоуей да падат по-често на земята по време на съприкосновения с противниковите играчи.

"Хауърд бе при нас, общо взето, за да ни обясни някои реферски решения. Той бе честен и ни каза къде грешим. Той разговаря с мен и ме попита защо не съм си спечелил фаул срещу Манчестър Сити, когато Карлос Тевес ме задържа в началото на атаката за един от техните голове. Той ми каза, че съм бил прекалено честен като съм останал на крака. Каза ми, че ако съм паднал, е щяло да бъде по-лесно за рефера да вземе решение. Аз смятам, че точно тук сме били много наивни. Повечето от нас идват от Чемпиъншип - място, където се играе много по-честно, така да се каже", сподели Еват.

Бранителят допълни: "Премиършип е друга работа, тук, ако паднеш, свирят за теб. Не говорим за това да мамим, но понякога не трябва да сме толкова наивни. Ние няма да правим само това, за да покажем, че има фаул. Тогава обаче реферът ще вземе много по-лесно решение".