Бившият мениджър на Тотнъм Хари Реднап се върна към футбола след няколкомесечна пауза. Английският специалист бе освободен от „шпорите“ в края на миналия сезон, но сега е приел да бъде съветник в третодивизионния Бърнемут.

Тъкмо в тима от Първа лига 65-годишният треньор започва кариерата си като наставник през 1983 година. Тогава скромният тим е пред изпадане в аматьорските нива в Англия, но Реднап успява да ги спаси, а след това шокира цялата страна, след като побеждава Манчестър Юнайтед в турнира за Купата на Футболната асоциация.

С „черешите“ печели трета дивизия за сезон 1986/87, но след няколко години отново се връща в нея, а през 1992 година сам напуска клуба.

„Срещнах Хари тази сутрин и той ми предложи да дойде при нас по собствено желание. Все още изпитва страст към футбола и към клуба. Може да ни предложи толкова много, че нямаше как да му откажа. От доста време обмислях как да го ангажирам, но всичко се намести от само себе си, а изборът на момент не можеше да бъде по-добър“, сподели президентът на клуба Еди Мичъл.

В началните 4 кръга в Първа лига Бърнемут три пъти завърши наравно и допусна едно поражение, което им отрежда 19-о място (от общо 24 позиции) във временното класиране с 3 точки.