Бившият треньор на Тотнъм Хари Реднап смята, че има нещо неизяснено във факта, че капитанът на Англия Уейн Рууни обяви, че ще се оттегли от националния отбор през 2018 година. Специалистът счита това решение за прибързано, тъй като след 2 години нападателят все още е ще в добра футболна възраст и може да даде още на „трите лъва“.

„Защо Уейн обяви оттеглянето си 2 години преди то да се случи? Световното първенство в Русия е доста далеч във времето и дотогава могат да се случат много неща“, написа Реднап в колонката си във вестник „Ивнинг Стандард“.

„Уейн най-вероятно иска да си тръгне при собствени условия. Ще притежава голов рекорд и по всяка вероятност рекорда по изиграни мачове за Англия. Затова считам, че единствената причина, която би го задържала и след 2018 година ще е ако Англия събере отбор, който може да спечели международен трофей. Ако нещата се развият по този начин, Уейн може и да размисли.“

„Отказването ще му помогне да удължи кариерата си в Манчестър Юнайтед на клубно ниво. Може би това ще е неговият приоритет, след като навърши 32 години. Въпреки това все пак ми се струва, че той се отказа малко рано“, допълни Реднап.