Мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Хари Реднап заяви, че Англия трябва да спре да се опитва да подражава на други отбори и да се съсредоточи върху създаването на своя собствена футболна идентичност.

Англия се провали на Мондиал 2014 в Бразилия, като спечели само една точка в мачовете си срещу Италия, Уругвай и Коста Рика, за да завърши на последно място в своята група. 

"Имаме добри играчи и добър селекционер. Не ме питай какво стана. Ние имаме много добри играчи и мениджъри от 1966 година насам (когато Англия печели единствената си световна титла)", заяви Реднап.

Германия стана световен шампион, а много фенове и анализатори призоваха Англия да копира техния стил, Реднап обаче не е съгласен с това.

"Проблемът е, че когато Франция спечели Мондиал 1998 ние бяхме посъветвани да ги копираме. След това Испания, сега Германия, а на следващото световно първенство някой друг. Нека да бъдем себе си. Нека да се вземе най-доброто от играчите и да се реши с какъв точно стил да играе Англия", каза още Реднап.

"На въпрос дали Футболната асоциация на Англия е искала мнението му относно бъдещето на Англия, той заяви: "Разбира се, че не. Те имат твърде много други експерти. Ако ме попитат бих им казал, а може би дори мога да им помогна".