Капитанът на Англия Хари Кейн сподели, че използва опита си от подготовката преди мач, за да запази спокойствие по време на пандемията от коронавирус. Нападателят на Тотнъм Хотспър призова хората да спомогнат с каквото могат в битката със заразата.

Във видео, споделено в социалните мрежи на ФА, Кейн сподели как се справя с кризисната ситуация, оставайки дълго време вкъщи. „В тези времена е важно да останем спокойни. Правя същите неща, които следвам, когато се подготвям в деня на мача, така е по-лесно. Можем да гледаме само себе си сега, да останем вкъщи и да помагаме на всички лица, които отговарят за нашето здраве”, говори Кейн.

„Няма нужда за паника, а просто да си останем у нас, да сме спокойни и да прекараме време с хората, които живеем. Не мисля, че това време е такова за почивка от футбола, защото това ще рефлектира после. Спазваме стриктно програмите, особено, когато не играем. Наслаждавам се на миговете със семейството ми. Поддържам форма във фитнеса, тъй като трябва да сме готови, когато се завърнем да тренираме отново”, каза още Хари Кейн.