"Предложих на Манчестър Юнайтед да играя за отбора без заплата", разкри бившият халф на "червените дяволи" Оуен Харгрийвс.

Така футболистът се опитал да спаси кариерата си в английския шампион след серията контузии, които го преследваха през последните две години и почти не му позволиха да играе. През лятото Юнайтед го освободи, след като договорът му изтече.

"В един момент наистина предложих да играя безплатно през този сезон, само за да остана. Но те ми казаха - Не искаш да правиш това - и вероятно бяха прави", сподели халфът за Daily Mail.

"Не ги виня, че ме освободиха. Мога да го разбера. Има момент, в който трябва да признаеш, че нещо не се е получило. Играта продължава. До скоро виждане, всичко най-добро", добави Харгрийвс.

През цялото лято той тренира здраво, за да си върне добра физическа форма, а интерес към него проявява Уест Бромич. Ако успее да подпише с тима от Висшата лига, Харгрийвс е сигурен, че има шанс дори да попадне в сметките на Англия за Европейското първенство догодина.

"Мога да си върна предишното ниво. Тялото ми се чувства отлично и колената ми са в перфектно състояние. Просто бях аут за три години и хората помислиха, че съм мъртъв и погребан. Мисля, че мога да изиграя 40 мача през този сезон. Надявам се да се завърна в националния тим за Европейското първенство", каза още футболистът.