Новото попълнение на Манчестър Сити Оуен Харгрийвс бе оставен извън състава на „гражданите” за груповата фаза на Шампионската лига. 30-годишният англичанин се присъедини към Сити през миналата седмица с надеждата да възкреси своята кариера, след като бе освободен от градския съперник Юнайтед.

Бившият английски национал обаче все още работи върху физическата си подготовка след серия от контузии, които го оставиха извън терена през последните години и поради тази причина Роберто Манчини е преценил да не го включва сред 25-те футболисти, които ще имат право да участват в турнира.

Това означава, че Харгрийвс няма да има възможността да се изправи срещу бившия си отбор Байерн Мюнхен, с който спечели Шампионската лига през 2001 година. Както е известно, Сити попадна в първото си участие в турнира в група именно с баварците.

Харгрийвс все пак може да бъде включен в състава през януари, ако Сити продължи участието си в Шампионската лига и в елиминационната фаза.

Междувременно, белгийският национал и футболист на Челси Ромелу Лукаку изненадващо бе оставен извън групата на „сините” за най-комерсиалния турнир. 18-годишният футболист, който бе привлечен за 18 милиона паунда от Андерлехт през миналия месец, ще трябва да гледа отстрани мачовете на отбора си в лигата, докато другите нови попълнения Ориол Ромеу, Хуан Мата и Раул Мейрелеш попаднаха сред избраниците на Андре Вилаш-Боаш.