Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Оуен Харгрийвс е на крачка от сензационен трансфер в Манчестър Сити, съобщи "Daily Mail".

Харгрийвс, който бе изритан от "Олд Трафорд" през лятото с мотива, че няма какво повече да предложи на клуба, днес премина продължили три часа медицински изследвания в болницата "Бриджуотър", пише изданието.

След края на тестовете Харгрийвс е напуснал зданието във видимо приповдигнато настроение. Юнайтед привлякоха Харгрийвс през 2007 г. от Байерн за 17 млн. паунда, но поредица от травми попречи на един от най-добрите играчи в английския състав на Мондиал 2006 да се изяви в добра светлина на "Олд Трафорд".

Интерес към него проявяваха Лестър и Уест Бромич, а през последните 24 часа се появиха съобщения, че футболистът е желан също от Тотнъм и Астън Вила, но нещата придобиха друг обрат доста неочаквано.

След трансфера на привлечения от Арсенал Самир Насри се смяташе, че Роберто Манчини е приключил с летните покупки, но се оказва, че мениджърът е получил "зелена светлина" за сделка със свободен агент, какъвто се явява Харгрийвс.

Миналата седмица халфът сподели, че се чувства прекрасно, коляното му се намира в идеално състояние и запалянковците ще бъдат зашеметени от формата, в която се намира. Той също така таи надежди, че може да намери място в състава на Англия за Европейското първенство догодина.