Играчът на Манчестър Юнайтед Оуен Харгрийвс е убеден, че Михаел Балак от Челси ще донесе успех на своя тим, стига оттам да му предоставят тази възможност.

Първият сезон за немския футболист на „Стамфорд Бридж” бе много разочароващ, а вторият също не започна по-най добрия начин.

В момента, германецът е извън терена, поради контузия в глезена, която може да изиска и трета операция, а Балак съвсем не прилича на онзи футболист, който прекара четири години в Байерн Мюнхен, където бе съотборник на Харгийвс.

Михаел имаше страхотен успех в Мюнхен. Той бе играч на годината във всеки един сезон, докато играеше за Байерн. Той е един от най-добрите футболисти в света – играе отлично с глава, както и с двата си крака, притежава страхотни качества – както технически, така и при завършващия удар”, каза Оуен.

„Във футбола обаче, става дума за баланс и формации. Различните играчи пасват на различни игрови среди. Когато Михаел отиде при „сините”, те започнаха да използват малко по-различна система. Все още се опитваха да намерят подходящия баланс, а Балак все не можеше да се адаптира, както трябва”, продължи Харгийвс.

„Той е сред топ играчите в света и този факт не може да се промени за един сезон. Хората в Англия не са видели все още най-доброто от него, но ако му бъде предоставена тази възможност, сигурен съм, че ще се възползва от нея”, сподели още бившият съотборник на Балак.

„Относно това, как ще се развие сезона в Англия – нищо не може да се каже отсега. Трябва да изчакаме края на кампанията. Според мен, ще видим Манчестър Юнайтед и Челси на първите две места, като разбира се ние сме шампионите. Мачът срещу „сините” утре е много важен за нас. Една победа ще ни постави в много добра позиция, след слабите резултати, които направихме от началото на сезона”, завърши Харгрийвс.