В съботната вечер Нюкасъл допусна изключително тежко поражение. „Свраките“ загубиха важна среща срещу пряк конкурент за оцеляване, като единствено загубата на Фулъм от Лийдс  помогна на отбора на Стив Брус да не се озове в опасната зона. „Джордитата“ все още имат 2 точки преднина пред състава на Скот Паркър, но представянето на тима е изключително притеснително.

Gulliver/GettyImages
92 снимки

Болезнената загуба с  0:3 от Брайтън хвърли в сериозен размисъл феновете и някои от привържениците побързаха да изпратят състава в чемпиъншип. До края на сезона обаче има достатъчно мачове, а в Нюкасъл са уверени, че няма да изпаднат от висшата лига. Подобно мнение изрази и халфът на отбора от североизточна Англия Райън Фрейзър. Бившият състезател на Борнемут сподели, че разочарованието след провала срещу Брайтън е огромно, но шотландецът ясно заяви, че всичко е в ръцете на футболистите и трябва да се вземат мерки.

„Двубоят в събота вечер беше важен за нас, а реално не показахме нищо на терена. Заслужено загубихме, а в съблекалнята след срещата цареше пълна тишина. Никой не желаеше да говори и ние самите знаем колко ключов и отговорен мач загубихме. Ще си извадим поуките и след паузата за националните отбори сме длъжни да покажем друго лице. Единственото положително е, че поне на този етап не сме в опасната зона и имаме време за поправка. Не бива да допускаме клуб като Нюкасъл да  изпадне, това ще бъде трагедия. Нещата все още са в наши ръце и е крайно време да започнем отново да побеждаваме“, каза Фрейзър