Полузащитникът на Ливърпул Алекс Окслейд-Чембърлейн говори открито за своето продължително възстановяване след тежката контузия в коляното  и значението на лятната подготовка преди старта на сезон 2019/2020, в която успя да участва пълноценно.

25-годишният футболист скъса кръстни връзки през месец април миналата година и успя да осъществи завръщане на терена едва към края на миналата кампания. Сега за първи път от сериозната травма насам той беше в състояние да участва от начало до край в подготовката за чукащата на вратата кампания.

„Малко е трудничко. Забравям, че не съм играл от доста време. Ако трябва да съм честен, в последните няколко мача не показах нивото, което искам”, откровен беше Окслейд-Чембърлейн пред „Дейли Мейл”.

„Много от момчетата се чувстват уморени по време на предсезонната подготовка. За мен обаче това беше повече шок за тялото. Има ниво, на което смятам, че трябва да бъда и искам да бъда. Също така обаче съществува и реалността на процеса, през който преминавам. Ще има върхове и спадове.”

„Надявам се, че съм достигнал до етапа, след който мога единствено да се подобрявам. Просто се старая да си напомням, че съм преминал през най-неприятната част. Когато си отсъствал дълго време и си бил на определено ниво, в главата си веднага искаш да се върнеш там, да покажеш, че си същият.”

„Момчетата ме познават достатъчно добре, знаят къде се намирам и какво умея. Тренирам с тях всеки ден. Тренирах с тях в течение на 4 месеца през миналия сезон. Те виждат докъде съм стигнал.”

„Като професионалист, винаги си наясно какво трябва да направиш, за да си върнеш нивото. Особено ако е за да играеш в тим като този. Това нещо не може да се случи за едно нощ.”

„Наистина не чувствам, че трябва да доказвам каквото и да било на моите съотборници или на някого в частност. Разбира се, аз като човек съм доста критичен към себе си и изисквам определени стандарти. Искам да покажа на хората, че мога да бъда част от този отбор”, заяви английският футболист.