Полузащитникът на Ливърпул Алберто Акуилани иска да премине за постоянно в Милан, въпреки че не успя да изиграе необходимия брой срещи, които автоматично щяха да го оставят на „Сан Сиро“.

Наемът на Акуилани, който не бе попадна в разширения състав на Италия за Евро 2012, приключи с края на сезона в Италия и играчът се завърна в Англия. Според договора за преотстъпване ако халфът бе изиграл 25 мача с екипа на „росонерите“ (като влизането в игра като смяна се брои като половин мач), миланският гранд автоматично щеше да плати 6 млн. паунда на Ливърпул за него.

Цифрата обаче така и не бе достигната от италианеца, а привличането на Рикардо Монтоливо от Фиорентина за новия сезон почти сигурно означава, че кариерата на Акуилани като футболист на Милан е приключила.

„Ако той не се беше контузил, тогава със сигурност щеше да изиграе необходимите 25 срещи“, заяви агентът на играча Франко Завалия. „Това щеше да реши доста проблеми. Все още не сме разговаряли с Милан, така че очаквам ситуацията да се изясни през следващите няколко дни.“

„Алберто иска да остане в Милан, но му остават 2 години до края на договора му с Ливърпул и трябва да видим какво мислят те по въпроса. Все още нищо не е решено“, добави мениджърът на Акуилани.