Габриел Хайнце започна масова словесна атака срещу ръководството на Манчестър Юнайтед, след като „червените дяволи” отказаха да пуснат играча в Ливърпул.

Нападките са в следствие на казаното от сър Алекс Фъргюсън, който заяви, че бъдещето на Хайнце е на „Олд Трафорд”. Така, дните до решението на арбитражната комисия на Висшата лига по случая ще бъдат изпълнени с много напрежение.

Първоначално, Юнайтед разреши на аржентинеца да премине в друг клуб, стига за футболиста да бъдат предложени 6 милиона лири. След като Ливърпул предложи сумата, ръководството от „Театъра на мечтите” заяви, че няма да пуска състезатели в отбор, който е считан за пряк конкурент на Манчестър за титлата във Висшата лига.

Хайнце твърди, че писмото, в което се описват условията за напускането му на „Олд Трафорд”, трябва да се счита като законова основа, за решение в полза на състезателя. Шефовете на „червените дяволи” заявиха, че то не може да представлява официален документ.

„Искам бързо разрешаване на ситуацията. Адвокатите ми ме информираха, че на заседанието на комисията следващата седмица имам много добър шанс. Шампионите ми гарантираха трансфер при определени условия. Тези условия за изпълнени, а ръководството наруши своето обещание. Аз съм голям професионалист и винаги съм се държал като такъв. Сега просто искам към мен да бъде показано уважение, за да мога да продължа кариерата си там, където желая”, каза аржентинският национал.

„Неразбираемо е за мен това, което правят от Манчестър. Опитват се да пречат на професионалното ми развитие. Изпитвах страхотно уважение към сър Алекс, когато се присъединих към клуба. Не искам да си развалям отношенията с шефовете. Съжалявам за феновете, нямам нищо против тях. Те винаги са ме подкрепяли, докато се раздавах на терена”, завърши Хайнце.